A Fény születése!

December az év utolsó hónapja, több olyan spirituálisnak is nevezhető pillanatot tartalmaz aminek a jelentőségét a kor embere már nem veszi igazán komolyan. A Régi emberek számára pedig ez a hónap volt az elmélkedés, az elmélyülés, a befelé fordulás időszaka. December 20-21. a napforduló napja, amikor is a leghosszabb az éjszaka. A Fény győzelme a sötétség ellen. Ilyenkor országszerte Szertüzek gyulladtak és virrasztással, böjttel ünnepelték a világosság születését. A keresztény kultúrkör Karácsony elnevezése is erre utal. A Kara sötétséget, feketét, a csun- csuny pedig fordulást jelent. A történelmi időkben több tájegység is Karacsun-nak hívta.

Szertűz
Bulizó lány

Az elmélkedés pedig amolyan évzárási móka. Összegzés. Mára a Szilveszteri fogadalmak vették át helyüket. Bár rengeteg üzleti irányzat tanítja újra, hogy mennyire fontos a tervezés és az eredmények ellenőrzése. Mit sikerült megvalósítani az eltervezett dolgainkból. 

Az elmélyedést akár segíthetné is a Mostani Járvány helyzet. A kijárási tilalom, a kötelező otthon tartózkodás alkalmas lenne arra, hogy összegezzük a mögöttünk hagyott időszakot és elgondolkozzunk az előttünk álló feladatokon.

A Fény születését szimbolizálja Jézus története is. Jézust megajándékozzák a Bölcsek az akkori „divatnak” megfelelő holmikkal és innen eredeztetjük az év legnagyobb Ünnepét. A Karácsonyt.

A Karácsonyt rengeteg kisebb népszokás, hagyomány előzi meg. Ilyen Luca napja és az Advent is. Ezek azt a célt szolgálták, hogy szépen ráhangolódjunk a Fény megszületésére.

A hagyományok adják a népek, a kultúrák éltető gyökereit. Ezek azok a pillanatok amikor átadhatjuk a meghittség ölelésében Őseink tudását, szokásait.

„Ünneplőbe öltöztetem a lelekemet.”

Ahogy a Kis Herceg mondja, „ünneplőbe öltöztetem a lelkemet”. Ilyenkor távoli rokonok is megjelennek és az egész család a lelke mellett a testét is ünnepi díszbe csomagolja.

Természetesen az egész sokkal többet ér ha a felvezető részt is komolyan vesszük és felkészülünk az Ünnepekre. Gyönyörű gesztus, hogy a szeretteinknek ajándékokat vásárolunk, hiszen ilyenkor semmi mással nem foglalkozunk, csak azzal, hogy Örömet szerezzünk a hozzánk közel állóknak. Ugyanezt a gesztust tudjuk Ügyfeleinknek nyújtani egy személyre szabott levéllel, üdvözlő lappal vagy ha igazán ütős ajándékot akarunk nekik adni, akkor itt a Karácsonyi Videó Képeslap!

Jónak lenni tényleg jó!

Ilyenkor még a híradásokban is helyet kapnak a jótékonysági események. Most is örömmel hallhatjuk, hogy “jónak lenni jó”. És tényleg az. Legyünk jók. Pontosabban legyünk jobbak. Merüljünk el ebben a sötét korszakban, keressük meg a bennünk szunnyadó Fényt és hagyjuk, hogy megszülessen idén is!

Áldott Karácsonyt Kívánunk mindenkinek!

– abo –

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − 1 =